Samtidsdans skal være for alle

28-02-24

Samtidsdans skal være for alle


Som nationalt center for dans og koreografi er Dansehallerne med til at sætte dans på dagsordenen i Danmark. I 2024 rykker centeret ind i historiske rammer i Carlsberg Byen, og her skal støtte fra William Demant Fonden sikre indkøb af nyt lydudstyr, så samtidsdansen kan udbredes til endnu flere.

Dansehallerne har gennem årtier været et stærkt nationalt og internationalt centrum for dansen. Her skabes en ramme, hvor professionelle kan træne, udfolde sig og fremvise dansen, samtidig med at både amatører, foreningsliv og publikum kan mødes og blive inspireret af det professionelle dansemiljø.

Ifølge Danjel Andersson, direktør i Dansehallerne, markerer den kommende flytning et stort skridt for samtidsdansen i hele Danmark. Når dette kulturelle samlingspunkt i 2024 rykker ind i den historiske fabriksbygning, Kedelhuset i Carlsberg Byen i hjertet af København, er det derfor ambitionen at skabe et hus for dans, der er inviterende og inkluderende, også for svagthørende.

Lyd og dans i symbiose

Dans og god lyd hænger unægteligt sammen. Rytme og tempo er med til at give dansen betydning, og lyd skaber en atmosfære, der er helt afgørende for, hvordan publikum oplever dansen.

Med en bevilling på 2,9 millioner kroner fra William Demant Fonden vil Dansehallerne sikre netop den gode lyd i de nye lokaler. Støtten er øremærket til indkøb af lydudstyr til husets scener, studier og mødelokaler samt mikrofonpakker til hele huset. Samtidig skal lydudstyret på husets scener og i mødelokalerne målrettes svagthørende:

”I en danseforestilling er der en konstant dialog i mødet mellem lyd og kroppene på scenen - en audiovisuel spænding, der skaber betydning for publikum. Vi tror på, at samtidsdans skal være for alle, og i den nye bygning er det derfor af stor interesse for os at gøre samtidsdans tilgængelig for svagthørende. Dansens tilgængelighed er et centralt element i at udbrede samtidsdans til et nyt publikum,” forklarer direktør i Dansehallerne, Danjel Andersson.

En stor forskel for branchen

William Demant Fonden støtter større og mindre projekter med kulturelle formål, og med bevillingen til Dansehallerne er Fonden med til at sikre samtidsdansens fremtid i Danmark.

”En bevilling fra William Demant Fonden gør en stor forskel for hele dansebranchen i Danmark ved at skabe optimale udfoldelsesmuligheder for samtidsdansens udvikling og udbredelse til et bredt publikum i alle aldre,” siger Dansehallernes direktør Danjel Andersson.

Dansens nye hjem, Kedelhuset, er udviklet af Dansehallerne i tæt samarbejde med Mikkelsen Arkitekter. Dansehallerne forvente at kunne åbne dørene til den nye bygning den 31. August 2024, hvor alle bydes indenfor.

dansehallerne-1dansehallerne2dansehallerne-3

Vi har også støttet ...