Israels Plads

05-11-14

Israels Plads

Den 27. juni 2014 blev en nyrenoveret Israels Plads indviet i høj sol og med taler af bl.a. Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabel. Bag den nye, smukt anlagte plads står William Demant Fonden og Københavns Kommune, og Fonden har støttet projektet med over 50 millioner kroner - en af de største enkeltdonationer nogensinde. Men den havde også en helt særlig baggrund: William Demant Fondens 50-års jubilæum i 2007.

Jubilæet blev således markeret med denne helt særlige donation, der nu har vækket et af de største byrum i København til live igen - den førhen lidt forsømte Israels Plads.

Israels Plads og naboerne
På den ene side af pladsen ligger Torvehallerne, og der er kommet en naturlig åbning og overgang til Ørstedsparken på den anden side. De tre områder kombinerer et kulturelt og kulinarisk mekka med frie og grønne arealer - og sammen er de med til at sætte København på verdenskortet på lige fod med mange andre metropoler.
I dag lever Israels Plads et nyt og kærkomment liv - som legeplads og boldplads for børn og unge, der hører til i området – elever på Zahles Skole og beboere i de omkringliggende ejendomme.

Billeder: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio


israels_plads_05israels_plads_08israels_plads_19israels_plads_22israels_plads_20israels_plads_25israels_plads_26