University of the Witwatersrand

28-08-18

University of the Witwatersrand Johannesburg

I Sydafrika er der store problemer med befolkningssygdomme som HIV, AIDS og tuberkulose. Der er sygdomme, der er kendt for at øge risikoen for udvikling af høretab, og det betyder, at ganske mange børn fødes med høretab. Blandt nyfødte er forekomsten næsten 7 %, hvor den i Danmark er bare 1-2 %. Derfor er behovet for audiologisk service i Sydafrika stort.

Forskningsprojektet, som William Demant Fonden støtter, har til hovedformål at vurdere muligheder og perspektiver ved at integrere audiologisk service som en del af sundhedsomsorgen i Sydafrika uden for storbyerne – i områder, hvor den almindelige befolkning i dag ikke kan få tilstrækkelig hjælp, hvis de har et høretab.

I Limpopo-området har den velgørende institution, Ndlovu Care Group (NCG) allerede en etableret sundhedsklinik. Det er her, at Dr. Karin Joubert fra Witwatersrand-universitetet i Johannesburg med William Demant Fondens hjælp nu opbygger en fuldt udstyret audiologisk klinik. Klinikken skal fungere som en kilde til øget viden omkring, hvordan et sådant system skal etableres og drives mest effektivt, til så stor hjælp for den omkringboende befolkning som muligt. Erfaringerne skal bruges til at etablere lignende audiologisk service i andre landdistrikter i Sydafrika.


sydafrika1sydafrika21sydafrika4sydafrika5