M/S Museet for Søfart

31-01-15

M/S Museet for Søfart

William Demant Fonden markerer sig ikke kun på det audiologiske felt, men også inden for arkitektur og kultur. Af den grund har man valgt at støtte opførelsen af Danmarks nye søfartsmuseum i Helsingør – et kulturbyggeri, der i stedet for at stå som et monumentalt palads er placeret under både jord- og vandoverfladen. På den måde glider det ind i landskabet og stjæler udefra ikke opmærksomheden fra områdets store attraktion, Kronborg.

BIG står bag
Søfartsmuseet er tegnet af ingen ringere end danske Bjarke Ingels Group eller BIG, det højt anerkendte arkitektfirma – kendt over hele verden for at udnytte plads, rum, materialer og lys på helt nye måder. Unikt og modigt er museet indrettet i en 150 meter lang tørdok fra 1953.

Ned i museet
Man går således ikke på museet, men ned i museet, der er indrettet i dokkens vægge, forbundet af elegante gangbroer. Udformningen af vægge, trapper osv. minder med vilje om skibets form. Der er kælet for detaljerne, og rammerne er både i sig selv en oplevelse og skaber med deres rumlighed plads for uendelige variationer af udstillinger og stemninger.

Regentparret var med til indvielsen af museet, der foregik 5. oktober 2013.


sfartsmuseetsfartsmuseet_1sfartsmuseet_2sfartsmuseet_3