Lydniveauer i New York

30-01-16

Lydniveauer i New York


I foråret 2016 lød startskuddet til en landsækkende konkurrence, hvor alle landets ingeniørstuderende kunne dyste med hinanden inden for områderne mekanik, elektronik og softwareudvikling – the Audio Explorers Challenge. Spørgsmålene var udviklet af en række af Oticons skarpe ingeniører og havde til formål at demonstrere en række af de spændende, tekniske udfordringer, man arbejder med i udviklingen af avancerede høreløsninger. Ved at introducere talentfulde studerende til dette højteknologiske område, er ambitionen at fremtidssikre en tilstrømning af medarbejdere til industrien til gavn for hørehæmmede over hele verden.

De 25 vindere af Audio Explorers-konkurrencen kom med et hold Oticon-medarbejdere til New York, hvor et meget intenst 4-dages program ventede. Alle deltagere blev udstyret med GPS-udstyr og lydmålingsenheder, som blotlagde lydtryk parret med geo-data, hvorved et meget præcist billede over storbyens lydrum kunne tegnes.

Ud over lydmålinger bød turen bl.a. på foredrag om cochlear-implantater på Columbia University, besøg på Oticons produktionsfacilitet i Somerset samt et kig ind i morgendagens software-løsninger hos Microsofts Technology Center.

Lige nu arbejder en gruppe kandidatstuderende fra Aalborg Universitet videre med data fra lydmålingerne fra turen, ligesom Oticons HR-afdeling har oprettet et Audio Explorers Alumne-netværk for at holde kontakten til det, man håber, bliver morgendagens medarbejdere.

Projektet kunne ikke have været realiseret uden Oticon Fondens støtte på 330.000 kr.


audioexplorers1audioexplorers2audioexplorers3audioexplorers4audioexplorers5audioexplorers6