Entreprenørskab er for alle

17-08-21

Entreprenørskab er for alle

I 2021 indgik William Demant Fonden et toårigt partnerskab med Fonden for Entreprenørskab, der med en årlig festival fortsat udvikler betydningsfulde kompetencer indenfor entreprenørskab og iværksætteri hos børn og unge.

Spørger man Fonden for Entreprenørskab, skal entreprenørskab og innovation være for alle, men særligt for børn og unge. Derfor arbejder Fonden med at sikre entreprenørskab i undervisning på alle niveauer i Danmark. Som en del af dette arbejde afvikles en online Danish Entrepreneurship Festival, der klæder børn og unge på til entreprenant ideudvikling og innovation. Med en bevilling på 600.000 kroner, øremærket Festivalen, indgik William Demant Fonden og Fonden for Entreprenørskab i 2021 et toårigt partnerskab.

Et vigtigt partnerskab
I Fonden for Entreprenørskab er adm. direktør Christian Vintergaard meget glad for det nye samarbejde, der gør en markant forskel for Fondens arbejde:

”Vi arbejder for, at entreprenørskab bliver en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark, for på den måde at sikre, at alle børn og unge får evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Vi er stolte og taknemmelige over, at William Demant Fonden har valgt at støtte Danish Entrepreneurship Festival, for det gør, at endnu flere børn og unge få mulighed for at prøve kræfter med innovation og entreprenørskab i praksis,” siger han.
En del af William Demant Fondens formål er at støtte uddannelse, særligt iblandt unge, og ifølge formand, Lars Nørby Johansen, er Fonden meget glad for at kunne hjælpe til med at fremme uddannelsesmæssige formål, iværksætteri og STEM*-kompetencer:

”Med Danish Entrepreneurship Festival udbreder Fonden for Entreprenørskab kompetencer inden for entreprenørskab og STEM-kompetencer*, og det er vigtigt for vores fond. Vi er derfor meget glade for konkret at kunne yde støtte til Festivalens entreprenante uddannelsesforløb rettet mod både undervisere og de studerende.”

En bedre verden for alle
I 2021 var Festivalens omdrejningspunkt klima og bæredygtighed. Tusindvis af unge iværksætterspirer deltog i workshops og konkurrencer, og som noget nyt var der tilbud om et undervisningsspor sideløbende med workshops og konkurrencer.

I blandt de innovative løsninger fandtes en metode til at bruge overskudshalm til at lave brandsikker isolering i huse, som sikrer større klimavenlighed ved nybyggeri, en ide til at omdanne den energi, der skabes i et træningscenter, til elektricitet eller varme. I alt udvikledes mange originale og kreative ideer, herunder æstetiske og vedligeholdelsesfrie bikuber, et bade-ur til at begrænse varmtvandsforbrug og et helt nyt alternativ til tofu og kød.*Science, technology, engineering and mathematics
Læs mere om Fonden for Entreprenørskab her


fondenorentreprenorskabfondentecfrederiksberghighres14of57fondenorentreprenorskabsvendborgrantzausmindehighres26of471fondenorentreprenorskabthekitchenhighres16of30fondenorentreprenorskabvejenbusinesscollegehighres23of33fonden-or-entreprenorskab--vindere-af-et-af-mikrolegaterne