Ny lyd i Hørsholm Kirke

24-02-20

Ny lyd i Hørsholm Kirke


Udfordringer med talegengivelsen i Hørsholm Kirke betød, at kirkens højttalersystem fra slut 1980’erne var klar til en udskiftning. William Demant Fondens donation på 150.000 kroner medvirkede til, at kirken i dag har et topmoderne lydsystem.

Hørsholm Kirke er et lille klassicistisk mesterværk tegnet af arkitekten C.F. Hansen, der også står bag bl.a. Københavns Domkirke, og placeret idyllisk i et stort parkanlæg midt i Hørsholm, hvilket gør, at der er noget majestætisk over bygningen.

Det var der til gengæld ikke over kirkens højttalersystem, der senest var blevet udskiftet i forbindelse med en renovering i 1988. Lydkvaliteten betød, at talegengivelsen tidligere var så dårlig, at kirkens ældre brugere, hvoraf flere har et høretab, havde svært ved at høre, hvad der foregik.
En helt anden oplevelse
Derfor har William Demant Fonden doneret 150.000 til et nyt højtalersystem til Hørsholm Kirke, så alle nu oplever et optimalt lydbillede uanset hvor i kirken, de sidder. Donationen vækker stor glæde i Hørsholm Kirke:

”Det nye anlæg er absolut en lydmæssig gevinst. Hvor der før var nogle lyddøde områder i kirken, er der nu en klar ensartet lyd, lige meget hvor man sidder. Det giver en helt anden oplevelse. Lyden er blevet unik,” siger Klaus Thiesen, kirkeværge og næstformand for menighedsrådet i Hørsholm Kirke.

William Demant Fonden har en lang tradition for at donere penge til teleslynger og lydanlæg til kirker. Det gør en forskel for folk med høretab og sikrer, at flere kan nyde kulturarven.