Klassisk til søs

Klassisk til søs

Koncertkonceptet Klassisk på Kyssetrappen skubber til rammerne for, hvordan man præsenterer klassisk musik for et moderne publikum. Koncerterne er gratis og uformelle og afvikles på en pram i vandet ved Ofelia Plads.

Man fornemmer duften af saltvand, den friske luft og lyden af harper og strygere i øregangen, når Foreningen Ofelia Plads og bådudlejningsfirmaet GoBoat sender klassiske musikere “til søs” på en flydende koncertpram i Kvæsthusbassinet ved Ofelia Plads. Imens sidder publikum inde på molen og nyder musikken med udsigt over Københavns Havn. Velkommen til Klassisk på Kyssetrappen.

I 2017 og 2018 testede arrangørerne konceptet, fyldte molen med koncertglade mennesker og indhentede en god portion erfaring. I 2019, donerede William Demant Fonden 1.250.000 kroner over tre år til afvikling af i alt 24 koncerter i 2019-2021.

Historien bag Ofelia Plads
På det, der i dag er Ofelia Plads, lå fra 1850-2004 anlægsbroen Kvæsthusbroen. I 2004 påbegyndtes byggerierne af Københavns nye Skuespilhus bestående af et teaterhus, en eventplads og en bro mod holmen. I 2008 stod det nye Skuespilhus færdigt. Dernæst opførtes et parkeringsanlæg under Kvæsthusbroen og en eventplads oven på den, begge tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Under projekteringen fra 2010 til 2012 fik Det Kongelige Teater i samarbejde med Jeudan til opgave at teste området under navnet Ofelia Beach. I 2012 donerede William Demant Fonden 10 mio. kroner til ”Kvæsthusprojektet” til forskønnelse af Sankt Annæ Plads samt det nye P-anlæg og kulturanlæg på Kvæsthusmolen.