Balancecenter på Rigshospitalet

24-02-20

40 millioner til behandling og forskning inden for høretab

William Demant Fonden har støttet tilblivelsen af et nyt center på Rigshospitalet til behandling af høre- og balancetab, der skal være med til at sætte skub i behandling, forskning og innovation inden for høreområdet.

Med etableringen af det nye Center for Hørelse og Balance på Rigshospitalet bliver al specialiseret behandling af dårlig hørelse og svimmelhed i Region Hovedstaden samlet under et tag. Hidtil har aktiviteterne i Øre-næse-halskirurgisk & Audiologisk Klinik ved Rigshospitalet været spredt ud over tre forskellige hospitaler i København. Men fra 2020 skal den nye Nordfløj på Rigshospitalet huse det nye Center for Hørelse og Balance.

Vi er meget glade for, at vi kan samle alle patientforløb i nye, moderne rammer. Centret bliver internationalt set et fyrtårn, og vi har store ambitioner. Vi skal som et lille land gøre brug af de områder, hvor vi er virkelig kompetente til glæde for vores patienter og det danske samfund,” siger Mads Klokker, klinikchef i Øre-næse-halskirurgisk & Audiologisk Klinik ved Rigshospitalet.

En unik mulighed
William Demant Fondens donation på 40 millioner kroner danner grundlag for en række forskningsprojekter, fx i anvendelsen af cochlear-implantater, simulations- og navigations-ørekirurgi med henblik på mulig fremtidig robotkirurgi, høretilpasningsstrategier for patienter med høreapparater og diagnose- og behandlingsstrategier i forbindelse med behandling af svimmelhed. Det er, ifølge Mads Kokker, en unik mulighed for at kombinere daglig behandling og intensivt forskningsarbejde.


07_089_nordfloejen_014_l---kreditering-adam-mrkxxx297

Foto: Adam Mørk