Københavns Domkirke får digital lyd

24-02-20

Københavns Domkirke får digital lyd


Da Vor Frue Kirke, som også går under navnet Københavns Domkirke, i 2019 skulle have opgraderet deres lydsystem, var det naturligt at sigte efter noget i særklasse, der kunne stå mål med kirkens storhed. Det førte til en omfattende opgradering af lydsystemet.

Vor Frue Kirke har i dag et af de mest avancerede lydsystemer, der findes i en kirke i Danmark, men sådan har det ikke altid været. For Kirkerummet i Vor Frue Kirke er grandiost med rene klassicistiske linjer og Bertel Thorvaldsens enorme og smukke figurer af Kristus og disciplene, og det store kirkerum har tidligere givet udfordringer med forringet akustik.

Derfor har kirken, med en donation på 500.000 kroner fra William Demant Fonden, fået en ny løsning hvor al lyd styres digitalt. Lydanlægget er derved blevet nemmere at betjene samtidig med at det leverer helt ren lyd til alle kirkegængerne i kirkerummet.

William Demant Fonden har en lang tradition for at donere penge til teleslynger og lydanlæg til kirker. Det gør en forskel for folk med høretab og sikrer, at flere kan nyde kulturarven:

”Fonden uddeler midler til projekter, der forbedrer livskvaliteten for børn og voksne gennem kulturelle aktiviteter, der involverer høresansen. Derfor er det en fornøjelse at være med til at sikre, at besøgende i Vor Frue Kirke fremover i endnu højere grad kan nyde det særlige kirkerum og akustikken i det. I sidste ende giver det flere folk mulighed for at få mere ud af vores fælles kulturarv,” siger Lars Nørby Johansen, formand for William Demant Fonden.