Talentprogram pirrer nysgerrigheden for videnskab

09-03-21

Talentprogram pirrer nysgerrigheden for videnskab

Med en fornyet bevilling fra William Demant Fonden får organisationen Astra mulighed for at fortsætte sit arbejde med at udvikle spirende videnskabsinteresse hos de mindste

Som led i at få videnskab og teknologi på dagsordenen – lokalt og globalt – afvikler Astra årligt Danmarks største talentkonkurrence, Unge Forskere, for børn og unge inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Unge Forskeres hovedformål er at finde, udfordre og anerkende børn og unge, der har en særlig interesse for naturvidenskab og teknologi. Med William Demant Fondens erklærede ambition om at støtte unges uddannelse og fremme videnskab er Fonden og Unge Forskere et godt match, og Unge Forskere modtager derfor støtte på ny med 1,5 millioner kroner over 3 år. Den nye bevilling skal særligt gå til at fastholde og udvikle talentprogrammet, sikre en bred deltagelse fra hele Danmark, udvide skolesamarbejder med særligt fokus på gymnasier samt at styrke internationale samarbejder:

De elever, der er med i Unge Forskere, oplever, at deres ideer kan omsættes til handling i den virkelige verden. De får en unik mulighed for at fordybe sig og få sparring fra de dygtigste fagfolk. På den måde oplever eleverne, at deres faglighed når helt nye højder.", fortæller Katrine Bruhn Holck, programleder for Unge Forskere.

Astra er Danmarks nationale naturfagscenter og en selvejende institution tilknyttet Børne- og Undervisningsministeriet.