Oplev det smukke i lyden på Louisiana

09-03-21

Oplev det smukke i lyden på Louisiana


Louisianas koncertsal blev indviet i 1976. Siden sin indvielse har koncertsalen og musikken været en central nerve i museets samlede kunstoplevelser. William Demant Fonden støtter den klassiske musik på kunstmuseet Louisiana med 1,5 millioner kroner om året i perioden 2021 til 2023.

For Louisiana bidrager kunstens forskellige genrer til den samlede kunstoplevelse, og musikken har ifølge museet den særlige egenskab, at den kan åbne et rum i modtagerens bevidsthed, der stimulerer evnen til at modtage:

Koncertsalen og musikken har stået uhørt stærkt som en veludviklet parallelkultur på højeste niveau – ikke ulig museets engagement i litteratur eksempelvis. Louisiana er nemlig bygget på en forestilling om, at kunstarterne beriger hinanden, og at det at forholde sig til musik er en del af den kunstneriske erfaring som sådan,” fortæller Poul Erik Tøjner, direktør for Louisiana.

William Demant Fonden støtter projekter med kulturelle formål, hovedsageligt projekter inden for musik. Med millionstøtten til Louisiana er Fonden med til at fastholde og udbrede klassisk musik på et højt internationalt plan i Danmark.