Parasport på vej mod nye højder

05-11-19

Dansk parasport på vej mod nye højder

Efter OL i Rio de Janeiro overtog Danmarks Idrætsforbund (DIF) organiseringen af dansk deltagelse i Paralympiske Lege fra Parasport Danmark, som er et specialforbund under DIF. Man gik derfor straks i gang med at se frem mod OL og PL i Tokyo i 2020, og til stor glæde valgte William Demant Fonden i 2018 at bevilge 4 mio. kroner til optimeringen af dansk deltagelse i det kommende PL i Japan. Midlerne vil tilgå DIF over de kommende år.

Der ligger et stort arbejde for DIF – i et tæt samarbejde med Parasport Danmark – i at udbrede kendskabet i offentligheden til de paralympiske atleter og i at løfte atleternes niveau yderligere frem mod Tokyo i 2020. 

En investering i næste generation
Hos DIF glæder man sig over, at de danske paralympiske udøvere allerede er oppe på et højere niveau end nogensinde, og målet frem mod Tokyo er en af de største danske bruttotrupper nogensinde. 

I forbindelse med Tokyo i 2020 er målet – sammen med Parasport Danmark – at få både en række erfarne atleter med og en vifte af unge talenter.

Islandske proteser skal sikre dansk sejr
I aftalen mellem DIF og William Demant Fonden ligger et samarbejde med det islandske selskab Össur, som er majoritetsejet af William Demant Fondens investeringsselskab, William Demant Invest. Össur er førende producent af højteknologiske proteser og støttebånd, og hos DIF ser man frem til det kommende samarbejde.


20160907-paralympics-103020161011-paralympics-215020161014-paralympics-2274billede-5_paralympics