UNICEF

16-12-21


William Demant Fonden donerer 3,5 mio. kroner til UNICEF's arbejde med at bekæmpe coronavirus.


Den globalt dækkende interesseorganisation UNICEF er en af kernedrivkrafterne i den globale indsats for at sikre adgang til coronavirus-vacciner, diagnostik og behandlingsmuligheder i lav- og mellem-indkomstlande. Indsatsen går under navnet Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) og har til formål at dæmme op for coronaviruspandemien og forhåbentlig gøre en ende på den. Til gavn for verdenssamfundet.

UNICEF’s aktuelle mål er at levere 2 milliarder vacciner inden udgangen af første kvartal 2022 samt de mere langsigtede mål om 3 milliarder vacciner, 900 millioner test og 165 millioner kurser i behandling. 

”Når samfundet bliver ustabilt, og voksne bliver syge, bliver børnene og deres udviklingsmuligheder hårdt ramt, og deres behov bliver ikke opfyldt. Med vores donation ønsker vi at være med til at lette situationen for børn, familier og sundhedspersonale i udsatte samfund og yde vores til at få verden på fode igen. De vigtigste skridt på denne vej er vacciner og bæredygtig sundhedsinfrastruktur, og vi samarbejder med UNICEF for at støtte netop det,” siger formand Lars Nørby, William Demant Fonden."

Donationen vil støtte disse overordnede formål:
  • Adgang til coronavirus-vacciner i lav- og mellem-indkomstlande
  • Adgang til diagnostiske tests og relateret teknisk assistance
  • Adgang til effektive behandlingsformer, herunder ilt til hospitaler og sundhedsklinikker
  • Adgang til personlige værnemidler og andet sikkerhedsudstyr til frontlinjemedarbejdere
  • Udbredelse af risikokommunikation og sundhedsinformation for at fremme accepten af coronavirus-vacciner, -tests og -behandlinger.

Om ACT-A
Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) er et globalt samarbejde, der søger at fremskynde lige adgang til COVID-19 tests, behandlinger og vacciner. UNICEF indsamler midler til cirka en femtedel af den manglende finansiering af ACT-A, som i øjeblikket anslås til 16,6 milliarder USD for 2021.

Link til pressemeddelse 

©UNICEF/Frank Dejongh

© UNICEF/Dhakal

© UNICEF/Prasad Ngakhusi

© UNICEF/Franco

un0419318
 

Vi har også støttet ...